Contact us

Ondernemen met reststromen

Event1 November 2022

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond.

We zullen onderstaande programma twee keer aanbieden. Dit geeft u de mogelijkheid om aan te sluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen. 

  • Introductie van het programma - Ivo Ploegsma, SFI  
  • Kennis en toepassing: voedselreststromen naar toepassingen in voedsel - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB
  • Ondernemers aan het woord: Wat levert reststroom verwaarding op? Wat zijn de uitdagingen? 
    • Peelpioneers, Martijn Zieverink
    • Evers Special, Koen van Kessel
  • Food in Transitie 2030: De mens centraal bij technische en technologische innovatie - Astrid van Hest, Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie
  • Verwaarding door milde verwerking van groente en fruit zijstromen: reduceer voedselverspilling en lever een bijdrage aan duurzame ketens - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB
  • Aan de slag in de verwerkingsfabriek voor (plantaardige) zijstromen - Jos de Boer, FTB en Felix van Rijsingen, vanRijsingengreen
  • Paneldiscussie o.l.v. Sanne Stroosnijder / Toine Hultermans, met ondernemers uit de sector.
  • Wrap up en vervolgstappen - Ivo Ploegsma, SFI
  • Rondleiding Voedselverwerkingsfabriek: Na afloop van het middagprogramma om 16:00 uur bieden we de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in de voedselverwerkingsfabriek. Ontdek de mogelijkheden voor het testen, opschalen en produceren van voedsel en leer over nieuwe technologieën.

Klik hier voor meer informatie over de sprekers

 

Inschrijfformulier: