Contact us

Sprekers: Ondernemen met reststromen - 1 november

Ivo Ploegsma is vanaf de beginjaren betrokken bij het Sustainable Food Initiative en is daar verantwoordelijk voor het valorisatie programma. Door deze activiteiten te combineren met zijn werkzaamheden voor het TKI Agri&Food komen zijn passies voor verduurzaming en innovatie op een natuurlijke en verbindende wijze samen. Zijn achtergrond in de machinebouw/technologieontwikkeling zorgt voor de noodzakelijke brug naar en aansluiting van techniek leveranciers.

Martijntje Vollebregt werkt als onderzoeker en projectleider Sustainable Food Processing bij Wageningen Food & Biobased Research (WFBR). Haar projecten richten zich op het verhogen en analyseren van de duurzaamheid in de voedselketen. Martijntje coördineert de activiteiten op monitoring van omvang en impact van voedselverspilling evenals diverse projecten over verwaarding van reststromen in WFBR.

Anne Terhorst is werkzaam bij Food Tech Brainport als business developer 100% verwaarding. Ze heeft Health Food Innovation Management gestudeerd. Ze is er van overtuigd dat in veel onbenutte (zij)stromen nog waarde zit, bijvoorbeeld door inhoudsstoffen die bijdragen aan onze gezondheid. 

Koen van Kessel is commercieel directeur bij Evers Specials. 
Evers Specials is gespecialiseerd in het kweken van tauge. Ze zoeken continu naar verbetering in de markt, processen en het product. Het ultieme doel is om onze producten en bijproducten volledig voor menselijke consumptie te verwaarden.

Martijn Zieverink studeerde Scheikundige Technologie aan de TU Delft en heeft een PhD in heterogene katalyse. Hij heeft gewerkt voor zowel multinationals als prille start-ups. Hij heeft nieuwe processen en producten ontwikkeld, variërend van margarine, nieuwe groene materialen tot conversie van suikers naar chemicaliën. Momenteel werkt hij als R&D manager bij PeelPioneers aan de producten van de toekomst met altijd een schuin oog naar gebruik van reststromen

Astrid van Hest is als organisatiepsycholoog expert op gebied van lekker werken, nu en in de toekomst. Zij is een ervaren gesprekspartner van ondernemers, HR managers en leidinggevenden over de vraag: hoe zorg je dat medewerkers lekker werken. Oftewel meebewegen met alle veranderingen en innovaties, vakbekwaam en vitaal zijn en blijven zodat zij optimaal bijdragen aan het succes van de organisatie.  Samen met de organisatie maakt zij een plan van aanpak met concrete interventies. Dit is ook haar rol als transitiemanager bij Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie.

Dries Habraken is food marketeer en innovatiestrateeg met een voorliefde voor circulaire en verspillingsvrije voeding. Hij ontwikkeld al jaren innovatieve food concepten voor startups en scale-ups en helpt de merken van morgen accelereren. Dries studeerde Food Innovation en Orthomoleculaire voeding en heeft een natuurlijke interesse voor de circulaire economie

Stefan van den Hanenberg is sinds kort werkzaam als Directeur Innovation bij GEA in Bakel. Daarvoor werkte hij ruim 27 jaar bij Dalco Food in Oss waar hij verantwoordelijk was voor kwaliteit, R&D en productie. Dalco startte als vleesproducent in 1975 en begon al 28 jaar geleden al met het maken en ontwikkelen van vegetarische en veganistische producten. Het werken met nieuwe grondstoffen, zijstromen en experimenteren met nieuwe techniek en technologie maakte Dalco Food tot een van de koplopers in innovatieve producten. Het bedrijf is vorig jaar verkocht aan de Hilton Food Group. Bij GEA zet Stefan zijn productkennis en ervaring in om productietechnologie nog beter te koppelen aan de snelgroeiende markt voor New Foods.

Sanne Stroosnijder is program manager Food Loss & Waste Prevention bij Wageningen University & Research (WUR). Met een team van multidisciplinaire onderzoekers werkt ze aan effectieve preventie-, reductie- en valorisatiestrategieën, interventies en technologieën om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast maakt Sanne deel uit van het kernteam van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, de beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Hierin werken meer dan 100 bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties aan de gezamenlijke ambitie om jaarlijks 1 miljard kilo voedsel binnen de keten te behouden.

Toine Hultermans een enthousiaste bruggenbouwer in de voedingsmiddelen industrie. Werkzaam als zelfstandige op het vlak van voedselverwerking en verwaarding van nevenstromen tot nieuwe foodtoepassingen. In de afgelopen jaren gewerkt aan verschillende nationale en internationale projecten om voedselverlies tegen te gaan in de industrie en samen met ondernemers te werken aan nieuwe toepassingen. Van soepgroenten tot extractie van eiwit en vezels. Door samenwerking maken we de wereld mooier. 

Felix van Rijsingen is product- en procestechnoloog binnen vanRijsingen Ingredients. Hij heeft een achtergrond als moleculair bioloog met expertise in downstream processing van food- en pharmaceutische ingredienten.

Jos de Boer is algemeen directeur van Food Tech Brainport. Jos heeft passie voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Internationale marketing & sales directeur met achtergrond in diverse industrieën waaronder; automotive, medische apparaten, high tech equipment, farmaceutische- en consumentenproducten. Zeer ervaren in business development, innovatie management, account management en global product management.