Webinar: ‘Voorkomen en verwaarden van neven(rest)stromen: zin en onzin’

Innoveren, leren, investeren! Trends, technologie en kansen

Op dinsdag 17 november 2020 hebben Sustainable Food Initiative (SFI), stichting Samen Tegen Voedselverspilling (STV), Topsector Agrifood en Food Tech Brainport gezamenlijk het webinar georganiseerd: “Voorkomen en verwaarden van neven(rest)stromen; zin en onzin” 

Bundeling van krachten in kennis, innovatie en voedselproductie

Het webinar werd live uitgezonden vanuit Food Tech Brainport. Dit webinar is het eerste in een reeks van drie, die de komende maanden op verschillende Field Labs zullen plaatsvinden. Het is tevens het startschot voor een intensieve samenwerking om bedrijven te kunnen voorzien van de juiste kennis en testfaciliteiten. Diverse bedrijven en organisaties hebben hun kennis en ervaringen gedeeld door middel van sprekende presentaties.

Eén krachtige boodschap

Door samen op te trekken kunnen de verschillende organisaties betere ondersteuning bieden aan bedrijven (MKB+) en hen van de juiste informatie voorzien. Als u zelf aan de slag wilt met het Voorkomen en verwaarden van neven(rest) stromen kunt u contact opnemen met onderstaande personen

Alle presentaties gegeven tijdens het webinar zijn hier te bekijken door te klikken op onderstaande links:

Opening webinair

 
Praktijk
Voorkomen: 

Toine Timmermans (Samen tegen Voedselverspilling)

‘Ketensamenwerking voor optimale grondstofbenutting’

Verwaarden: 

Edwin Kester (Rainbow Kleinpak)   

‘2.000 ton paprika composteren is moeilijk te verteren’

Frank de Boeff (Bodec)

‘Van koffie tot kleurstof, ‘van groente tot smaakmaker’ en ‘van vis naar eitwit

 
Kennis  
Voorkomen en verwaarden: 

Remko Boom (Wageningen University & Research) 

‘Duurzamere voedselproductie via een meertrapsraket, wat kan er nu, morgen en later’

 
Zelf aan de slag

Table Talk met Gerbrand van Veldhuizen, Edwin Kester en Frank de Boeff onder leiding van Ivo Ploegsma (SFI)

Hoe nu verder; Linda van Mierlo (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en Toine Timmermans (Samen tegen Voedselverspilling)

Zelf aan de slag en loket voor ondernemers